Hoe verloopt een behandeling met Laser

Houd rekening met het volgende: voorafgaand aan de behandeling mag u 4 tot 6 weken niet meer epileren, harsen, waxen of ontharingscrème gebruiken. Dit kan het haarzakje beschadigen. Alleen dan kan het haarzakje bij het laseren definitief vernietigd worden. Vermijd fel zonlicht en het gebruik van bruiningscrèmes en zonnebank een week voor en na de behandeling en gedurende de behandelingsperiode. Is uit de zon blijven onvermijdelijk dan raden wij u aan een zonnebrandcrème met een hoge factor (30-50) te gebruiken. Het gebruik van de sauna wordt 48 uur voor en na de behandeling afgeraden en kan zelfs schadelijk zijn. Onze specialiste controleert het te behandelen gebied voordat de behandeling begint. Het betreffende gebied wordt afgetekend waarna de laserbehandeling kan plaatsvinden. Na de laserbehandeling wordt de huid verzorgd en een verkoelende crème aangebracht.

top

Is een laserbehandeling veilig?

De behandeling met de Soprano Ice Laser is volledig veilig! In tegenstelling tot andere apparaten warmt deze Soprano Ice Laser de huid veilig en voorzichtig op tot een temperatuur die het haarzakje vernietigt. De temperatuur die de laser bereikt, wordt vaak als aangenaam ervaren.  Ontharen met de Soprano Ice laser is vrijwel pijnloos, afhankelijk van het te behandelen gebied en de pijngrens van de klant.

top

Hoe lang duurt een laserbehandeling?

Afhankelijk van het te ontharen gebied varieert de behandeling van 10 minuten (bijvoorbeeld bij de behandeling van een bovenlip) tot ongeveer 1 uur (bij de behandeling van de rug). Vrijwel alle lichaamsdelen kunnen worden behandeld.

top

Hoeveel laserbehandelingen zijn er nodig?

Voor een goed resultaat zijn meerdere behandelingen nodig met tussenpozen van enkele weken. Haren doorlopen een cyclus. Ze bevinden zich niet allemaal tegelijk in dezelfde fase. Alleen in de groeifase kunnen de haren definitief worden verwijderd. Het aantal behandelingen dat nodig is, is afhankelijk van: 

 • de groeifase
 • het te behandelen gebied
 • haarkleur en huidskleur.


Er is dus geen standaard aantal behandelingen. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat 85% van behandelde mensen na gemiddeld 6 tot 8 behandelingen permanent van de ongewenste haargroei verlost is.

top

Hoeveel tijd zit er tussen de behandelingen?

De tijdsduur tussen behandeling bedraagt:

 • Gezicht vier tot zes weken
 • Lichaam zes tot acht weken.

top

Is de behandeling geschikt voor alle huidtypen? 

De behandeling is geschikt voor de meeste huidtypes. Soprano Lasertechniek richt zich op de proteïnen in het haarzakje en niet alleen op de pigment. Soprano Lasertechniek is geschikt voor de meeste denkbare huidtypen, inclusief de donkere huid. Tijdens het intakegesprek wordt nader bekeken of uw huid geschikt is voor laser.

top

Is de behandeling geschikt voor all haartypen/kleuren? 

Ja, in principe kunnen met de Soprano Ice Laser ook de lichtere haren behandeld worden, maar er zijn uitzonderingen. Wij beoordelen bij het intakegesprek of er bij u een goed resultaat behaald kan worden. Bij donkere haren heeft het Soprano laseren het beste effect. Voor witte, grijze, rode en dunne haren de laser niet echt effectief. Het is bij laserepilatie van belang dat de haren voldoende pigment bevatten om ze te kunnen verwijderen.

top

Wat is het verschil tussen bikinilijn klein en groot? 

 • Bikinilijn klein is met ondergoed aan en alles wat zichtbaar is aan haar wordt gelaserd.
 • Bikinilijn groot is zonder ondergoed, hierbij wordt het gehele gebied gelaserd.

top

Komen de haren nooit meer terug? 

Nee, de haarzakjes die compleet vernietigd zijn kunnen geen haar meer produceren. U kunt uitgaan van circa 85% haarreductie. Meer dan dit is niet realistisch om te wensen. Onder onze huid zitten namelijk duizenden haarzakjes die ‘slapen’ of slechts lichte donzen haren produceren. Deze kunnen wakker gemaakt worden in een latere stadium van ons leven door hormoonveranderingen zoals bij zwangerschap of in de menopauze. Het gebruik van bepaalde medicijnen of bijvoorbeeld een periode van stress en veel inspanning kunnen ook bijdragen aan veranderingen waardoor ons lichaam weer opnieuw haar kan produceren.

top

Kunnen ingegroeide haren behandeld worden? 

Ja, deze kunnen heel goed behandeld worden. Het is goed om voor laser ontharen te kiezen als u problemen heeft met ingegroeide haren. Bij de controle voorafgaand aan de behandeling wordt de huid geïnspecteerd.

 

Kan een laserbehandeling op elke leeftijd?
De laserbehandelingen zijn in principe geschikt voor alle leeftijden. Maar laat u hierover eerst adviseren bij LAVAR Laserontharing. Voor jongeren in de groei gelden andere voorwaarden. Voor laser ontharen wordt een minimum leeftijd aangehouden van 16 jaar. Tot hun 18e is schriftelijke toestemming nodig van ouder of voogd.

top

Kan er gelaserd worden tijdens of na een zwangerschap?

Nee, LAVAR Laserontharing raadt behandelingen tijdens of net na een zwangerschap af. Dit omdat zwangerschapshormonen het resultaat van de behandeling beïnvloeden.

top

Wat zijn de belangrijkste contra-indicaties voor een laserbehandeling?
Raadpleeg vooraf eerst uw huisarts voordat u tot laserbehandeling overgaat.
Denk bij contra-indicaties aan:

 • Zwangerschap en borstvoeding
 • Epilepsie, Pacemaker, Diabetes (behandeld met insuline-inspuitingen)
 • Zonneallergie en overgevoeligheid voor zonlicht
 • Kwaadaardige moedervlekken
 • Koorts of een infectieziekte
 • Medicijnen gebruikt die uw huid lichtgevoelig maken, denk aan antibiotica of roaccutane
 • Piercings, tatoeages of een implantaat heeft in het te behandelen gebied.

Neemt u bij vragen over uw specifieke situatie gerust contact met ons op. Uw specialist behandelt alles in het opperste vertrouwen.

top

Wordt laser vergoedt door de zorgverzekeraars?
LAVAR Laserontharing werkt met gediplomeerde specialisten, is AGB gekwalificeerde zorgverlener en en is aangesloten bij ANBOS, brancheorganisatie voor de uiterlijke verzorging. Hierdoor kunt u, afhankelijk van uw verzekeringspakket, bepaalde ontharingsbehandelingen vergoed krijgen door uw zorgverzekeraar. Soms heeft u hiervoor een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig. 

Informeer bij uw zorgverzekering voor de exacte vergoeding en voorwaarden.

Of kijk op deze website: Vergoedingen definitief ontharen

top

Is het mogelijk om in termijnen te betalen?
Nee, dit is niet mogelijk.

top

Is het ontharingsapparaat Soprano ICE wettelijk goedgekeurd?
Ja, LAVAR Laserontharing werkt uitsluitend met FDA goedgekeurde Soprano Laserapparatuur van ALMA Lasers. FDA is het agentschap van de federale overheid van de Verenigde Staten dat onder andere de kwaliteit van medische producten controleert. Dit is wereldwijd de enige overheidsinstelling die medische en paramedische implantaten en systemen onderzoekt op veiligheid en effectiviteit. Zo zorgen wij er op een verantwoorde wijze voor dat u kunt stoppen met de tijdelijke ontharingsmethodes. Het bespaart u tijd en u kunt vertrouwen op een blijvend gladde huid. In Europa voldoet het product aan de geldende IEC-normen. 

top

Wat is het verschil tussen Soprano ice laser en IPL

IPL (Intense Pulsed Light) werkt met diverse golflengtes en geeft een lichtimpuls af in het te behandelen gebied, waarbij een enorme hoeveelheid licht in de huid wordt gericht. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor het omliggende weefsel, zoals verbrandingen en pigmentverschuivingen. 

Daarentegen behandelt de Soprano ICE laser de haar met krachtig laserlicht. Een laser heeft maar één golflengte.  Dit gerichte laserlicht kan heel effectief worden geplaatst waardoor dieper gelegen wortels goed worden bereikt en de kans op huidbeschadiging nagenoeg nihil is. Bovendien heeft u minder behandelingen nodig én is het resultaat veel duurzamer. In tegenstelling tot IPL kunt u met de Soprano ICE laser wél het hele jaar door behandeld worden. 

top

Alle lichaamszones incl. neus- en oorharen?Ja, alle lichaamszones kunnen worden behandeld; Soprano ICE komt zelfs op de moeilijkst bereikbare plekken. Door het speciaal ontworpen hulpstukje kunnen de haren tussen de wenkbrauwen en de oorharen heel nauwkeurig worden verwijderd. Blonde, witte, grijze, rode en dunne haren absorberen te weinig energie, waardoor de haarwortels intact blijven. Het is bij laserepilatie van belang dat de haren voldoende pigment bevatten om ze te kunnen verwijderen. 

.